Vynikající perník s povidly a kandovanými višněmi
Použité suroviny:
2 hrnečky polohrubé mouky
3/4 hrnečku cukru
2 lžíce medu
3 lžíce kakaa
1 hrneček mléka
1 vejce
1 kypřící prášek do perníku
2 lžičky perníkového koření ze sáčku
dle chuti: švestková povidla
dle chuti: kandované višně
Jak recept připravit:
Smícháme v míse mouku, koření, kypřící prášek, kakao a cukr. Poté v mléce rozmícháme vajíčko, olej a med
a pomalu vlijeme do moučné směsi. Rozmícháme a nalijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný pekáč. Pak do
něj zapícháme nakrájené kousky povidel (je třeba, aby povidla byla tuhá jako želatina a neroztékala se).
Stejně poklademe i višněmi a ihned vkládáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 30-35
minut.