Vynikající dukátové buchtičky
Použité suroviny:
25 g droždí | 600 g hladké mouky | 1 špetka soli | 1 vejce | 70 g cukru krupice | 100 g másla | Šodó: |
800 ml mléka | 4 žloutky | 1 vanilkový cukr | 40 g vanilkového pudinku
Jak recept připravit:
Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme lžičku mouky, lžíci cukru a zalijeme trochou vlažného mléka (2
dcl). Takto připravený kvásek necháme v teple vykynout.
Do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme trochu soli, vejce, cukr, rozpuštěné máslo, mléko a krásek.
Z těsta ukrajujeme dílky, mašlujeme je máslem a skládáme do vymazaného pekáčku.
Buchtičky pečeme asi 20 minut.
Mezitím svaříme 400 ml mléka s cukrem. V dalších 400 ml mléka rozšleháme čtyři žloutky, vanilkový cukr a
vanilkový pudink. Směs nalijeme do horkého mléka a za stálého míchání prohřejeme. Přelijeme přes buchtičky a
podáváme.