Věnec plný oříšků a ananasu

Použité suroviny:

4 vejce
100 g mouč. cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce rumu
60 ml rozpuštěného jihočeského másla nebo oleje
160 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
50 g nadrobno sekaných lískových oříšků
na potření korpusu : zavařenina
Krém : 400 ml jihočeského mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
200 g jihočeského másla
80 - 100 g cukru
kakao
ozdoba : ananasový kompot

Jak recept připravit:

Vejce, cukry a rum ušleháme šlehačem do pěny. Zašleháme rozpuštěné máslo nebo olej. Nakonec ručně
vmícháme mouku s práškem a oříšky.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na věnec (26 cm)
Pečeme při 160 st. (HVT) asi 30 – 40 minut.
Věnec necháme trochu vychladnout a vyklopíme na podnos. Po úplném vychladnutí podélně rozkrojíme na 2
díly.
Spodní díl potřeme pikantní zavařeninou a krémem. Přiložíme vrchní díl. Povrch a obvod také
potřeme.Zbytek krému obarvíme kakaem.Ozdobíme ananasem a pusinkami z kakaového krému.
Krém : Uvaříme pudink se 400 ml mléka, za občasného promíchání necháme vychladit. Změklé máslo utřeme s
cukrem. Obě hmoty spojíme do hladkého krému. Část krému obarvíme kakaem.
Dort necháme vychladit.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus