Tvarohovo rybízová buchta
Suroviny:
Těsto:
3 vejce
150 g krystalového cukru
200 ml oleje Helio
50 ml teplého mléka
300 g polohrubé mouky
1 lžičku kakaa
1 kypřící prášek
Nádivka:
500 g jemného tvarohu
250 g margarínu Palmarín
150 g moučkového cukru
2 vanilínové cukry
rum podle chuti (lze vynechat)
rybíz (čerstvé nebo okapané kompotované)
Poleva:
1 l vody
120 g krystalového cukru
1 práškový rybízový džus Tang
2 balíčky pudinkového prášku Zlatý klas
Doba přípravy: asi 25 minut + pečení
Postup:
Ze všech surovin elektrickým šlehačem vymícháme těsto a dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 ° C a pečeme asi 15 - 20 minut. Mezitím ze všech surovin kromě rybízu utřeme tvarohovou nádivku a rozetřeme ji na upečený, trochu vychladlý korpus. Potom celý povrch tvarohu hustě posypeme rybízem. Nakonec si připravíme polevu: do hrnce dáme 500 ml vody , přidáme cukr, rozpustíme ho a vmícháme džus. Ve zbývající vodě rozmícháme Zlatý klas, vlijeme do hrnce s džusem a za stálého míchání vaříme, dokud masa nezhoustne. Necháme trochu vychladnout a pak vylijeme a rozetřeme na rybíz. Před nakrájením dáme na chvíli vychladit do lednice