Trubičky z listového těsta naplněné
Použité suroviny:
Listové těsto 1 balíček
Mléko 400 ml
Pudink čokoládový 1 balíček
Cukr 5 lžíce polévková rovná
Rum 50 ml
Máslo 100 g
Cukr moučkový 50 g
Hladká mouka 100 g
Vejce 1 ks
Jak recept připravit:
Listové těsto vyválíme na pomoučněném vále na placku tenkou asi 2 mm a nakrájíme na 2 cm tlusté proužky.
Tyto proužky natočíme na plechové trubičky, které se používají na kremrole. Proužek se musí vždy o kousek
překrývat, aby nám nevznikly v trubičce díry, kterými by vytékala náplň. Natočené těsto potřeme rozšlehaným
vejcem, dáme na plech s pečícím papírem nebo podložkou a pečeme na 180 stupňů. Pečeme než těsto vyběhne a
mírně zhnědne.
V hrnci rozehřejeme 2/3 mléka a když dosáhne bodu varu, přilijeme pudink rozmíchaný ve zbytku studeného
mléka. Přidáme cukr a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí jako klasický pudink.
Hrnec překryjeme potravinovou folií, aby se neudělal škraloup a necháme vychladit.
V míse vyšleháme změklé máslo, přidáme rum a pudink.
Vyšleháme do hladkého krému. Krém dáme do zdobícího pytlíku a plníme jím trubičky.
Na závěr posypeme moučkovým cukrem.
Trubičky můžeme také plnit ušlehanou šlehačkou s cukrem.