Svatební poschoďový dort

Použité suroviny:

1.Základní piškotové těsto:
2.Na 1 vejce - 1 lžíce oleje, 40 g cukru, 40 g polohrubé mouky. V případě, že chci dělat kakaové těsto,
uberu z mouky 2 lžíce a nahradím je 2 lžícemi kakaa.
3.Spodní patro dortu dělám z 5 vajec, prostřední ze 4 a poslední ze 2 vajec.
4.Madlový krém:
5.0, 5 l mléka
6.3 lžíce hladké mouky
7.2 lžíce kukuřičného škrobu
8.150 g cukru krupice + 1 vanilkový cukr
9.350 g Jihočeského másla
10.2 lžičky mandlového aroma Dr. Oetker
11.Na zdobení:
12.White Icing (www.cukrarskepotreby.cz)
13.gelové barvy - red a vánoční červená (tamtéž)
14.vykrajovátko na ostrou květinu (tamtéž)
15.stříbrné kuličky Dr. Oetker
16.párátka
17.marmeláda na potření korpusů

Jak recept připravit:

1.Pečení 3 korpusů:
2.Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a stále šleháme. Do vzniklé cukrové pěny
zašleháme opatrně žloutky s olejem a vmícháme mouku (příp. mouku s kakaem).
3.Těsto nalijeme do vymazaných a vysypaných forem ( já používám olej ve spreji, korpusy jsou nádherně
hladké, při zdobení bez problémů).
4.Vyhladlé korpusy rozřízneme, pomažeme kyselou marmeládou a krémem a složíme. Zatížíme a do druhého dne
necháme proležet a ztuhnout.
5.Všechny 3 korpusy potáhneme rozváleným White Icingem a zdobíme každý samostatně. Boční shrnuté pruhy:
Obdélník na formě shrnutý, červené růže předem vyrobené napíchnuté na párátko, bílé květinky také předem
vyrobené, k párátku přilepné bílou čokoládou, stříbrné perličky také lepené bílou čokoládou. Nazdobené
korpusy poskládáme na sebe a máme hotovo:-)

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus