Suflé na grilu
Suroviny:
Tmavá čokoláda 80 g
Mléko 240 ml
Máslo 20 g
Žloutku 3-4 ks
Kukuřičný škrob 1 kávová lžička
Cukr krupicový 20 g
Bílku 3-4 ks
Moučkový cukr na posypání podle potřeby
POSTUP:
Formičky na suflé vytřeme tukem a vysypeme cukrem. Čokoládu nalámeme na kousky. Mléko a máslo přivedeme v hrnci téměř k varu. Žloutku, kukuřičný škrob a cukr smícháme v misce. Přidáme část teplého mléka, vlijeme zpět do hrnce a opatrně za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Přidáme čokoládu a zahřejeme ji, hrnec odstavíme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně ho vmícháme do čokoládové hmoty. Pěnu nalijeme do předem připravených formiček do 3/4 (cca. 1,5 cm pod okraj) a pečeme v předehřátém grilu Weber cca 15 min. při 180 ° C.
Omáčka:
Kukuřičný škrob a cukr rozmixujeme v misce s trochou mléka na hladkou pastu. Zbylé mléko přivedeme téměř do varu. Trochu teplého mléka rozmícháme se škrobovou pastou a vlijeme zpět do hrnce . Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Čokoládu nalámeme na kousky, přidáme do krému a mícháme, dokud se nerozohreje. Upečené suflé okamžitě pocukrujeme a rychle podáváme s teplou omáčkou, aby nám "nespadlo"!