Slavnostní plněné rohlíčky
Použité suroviny:
400 g hladká mouka
250 g máslo
200 g zakysaná smetana
větší špetka sůl
1 ks vejce
200 g cukr moučka na obalení
Jak recept připravit:
Mouku, sůl, máslo (nenahrazujte jiným tukem) a zakysanou smetanu zpracujte do těsta a nechte zabalené ve
folii v lednici 24 hodin odpočinout.
Druhý den rozdělte na 4 díly, z každého dílu vyválejte kulatou placku, každou placku rozdělte na 8 dílků.
Na širokou stranu každého dílku dejte trochu tvarohu, nebo marmelády (ale není nutné), zaviňte směrem ke
středu. Hotový rohlíček na plechu před pečením potřete vejcem, pečte do zlatova.
Náplně nedávejte moc, aby nevytekla.
Upečený rohlíček hned po vyndání z trouby obalte v cukru moučka.
Je to nenáročný ale velmi chutný recept.