Sladká tečka po obědě

Použité suroviny:

5 ks vajec | 100 g moučkového cukru | 1 ks vanilkového cukru | 100 g polohrubé mouky | 1 ks kypřícího
prášku | 2 lžíce kakaa | 50 ml oleje | tuk a hrubá mouka na formu | Krém: | 200 ml mléka | 2 lžíce hladké
mouky | 1 ks vanilkového cukru | 5 ks žloutků | 250 g másla | Na sníh: | 5 ks bílků | 300 g moučkového cukru
| čokoládové hoblinky

Jak recept připravit:

Jako první žloutky vyšlehejte s veškerým cukrem do pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Obě hmoty lehce
spojte a přidejte mouku s kypřicím práškem a kakaem. Vmíchejte olej.
Těsto rozetřete do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečte v troubě při 200 °C asi 40 minut.
Z mléka a mouky uvařte kaši, odstavte a vmíchejte cukr se žloutky. Kaši nechte vychladnout a šlehejte ji.
Přitom přidávejte máslo. Krém rozetřete na korpus.
Bílky s cukrem vyšlehejte nad párou na sníh. Rozetřete na ztuhlý krém a ozdobte čokoládou. Hotový moučník
nakrájejte na řezy.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus