Skvělý štrúdl s vanilkovou omáčkou

 Ingredience:

600 g listového těsta
120 g Cukru krystal
1 g Skořice
50 g vlašských ořechů
1000 g jablek
2 ks Vajíček
20 g strouhanky
100 g hladké mouky
80 g rozinek
30 g vanilkového cukru
100 g Cukru moučka
50 g Rumu

Postup:
Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme cukr, skořici, rozinky namočené do rumu, vanilkový cukr a sekané vlašské ořechy. Listové těsto rozválíme na obdélník, používáme hladkou mouku na posyp, aby se těsto nelepilo. Takto připravené těsto nejdříve zlehka posypeme strouhankou a pak vŕšime do středu těsta jablečnou směs. Zabalíme. V průběhu balení potíráme okraje rozšlehaným vejcem, aby těsto dobře drželo při sobě. Přendáme na pečící papír. Nakonec celý štrúdl potřeme rozšlehaným vejcem a horní stranu propícháme v několika místech vidličkou. Dáme do vyhřátého grilu a pečeme. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
Pro přípravu štrúdlu využijeme metodu nepřímého grilování po dobu přibližně 20 minut, dokud bude štrúdl do zlatova propečený.

Vanilková omáčka:
Uvaříme vanilkový pudink podle návodu na obalu, pak ho rozředíme smetanou na šlehání.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus