Rychlá bublanina
Použité suroviny:
80g Héry, 150g moučkového cukru, 2 vejce, 200ml mléka, 300g polohrubé mouky, 1 balíček kypřicího prášku
do pečiva, 500g ovoce (třešně,višně,jahody, maliny,švestky.......)
Jak recept připravit:
Héru nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Pak přidáme cukr, po jednom
žlouotku a utřeme do pěny. Pak střídavě po částech vmícháváme vlažné mléko a asi dvě třetiny prosáté mouky .
Z bílků ušleháme pevný sníh a se zbylou moukou, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva,
lehce zapracujeme. Těsto spíše lehce převracíme vařečkou , aby se sníh nerozpadnul.
Těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymazali tukem a vysipali hrubou moukou nebo
strouhankou. Na povrch poklademe ovoce, které jsme obalili v hrubé mouce. Ovoce pak zůstane na povrchu a
nepropadne se na dno. Pečeme v předehřaté troubě na 180 stupňů asi 45 minut.
Já použila švestky:-)