Roláda pomerančová
Použité suroviny:
4 vejce
100 g mouč. cukru
dle chuti: šťáva a kůra z jednoho pomeranče
100 g pol. mouky
1 pomerančová marmeláda (meruňkový džem)
1 pomeranč na osobu
Poleva:
150 g mouč. cukru
1 lžíce horké vody
1 lžíce pomerančové šťávy
Jak recept připravit:
Žloutky umícháme s cukrem do pěny. Za stálého míchání přikapáváme šťávu z menšího pomeranče,
přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, mouku a zlehka vmícháme tuhy bílkový sníh.
Těsto rozetřeme na plech vyložený mastným papírem a pečeme krátce předehřáté troubě.
Z upečeného plátu sejmeme papír, potřeme ho marmeládou a hned svineme do rolády.
Po vychladnutí polijeme roládu polevou a dříve než zaschne, ozdobíme ji dílky pomeranče.
Příprava polevy: moučkový cukr, horkou vodu, pomerančovou šťávu, olej umícháme na hustou a lesklou
polevu.