Roláda piškotová s meruňkami

Použité suroviny:

3 vejce
200 g cukru
2 balíčky vanilkového cukru
75 g polohrubé mouky
špetku soli a prášku do pečiva
50 g škrobové moučky
420 ml meruněk
6 plátků bílé želatiny
šťávu a strouhanou kůru z jednoho citronu
375 g Jihočeského odtučněného tvarohu
150 g Jihočeského bílého jogurtu Nature
200 ml Jihočeské lahodné smetany ke šlehání
25 g sekaných pistáciových jader
16 pistáciových jader
25 g moučkového cukru

Jak recept připravit:

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 2 lžic vody ušleháme sníh.
Do sněhu zašleháme 75 g cukru, sůl a 1 vanilkový cukr. Přidáme žloutky.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a škrobovou moučkou. Prosijeme a zašleháme do vaječné hmoty.
Těsto rozetřeme na plech (30x25cm) vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě 15-20 minut.
Meruňky se šťávou rozmixujeme vidličkou na pyré, ve kterém by měly být patrné kousky meruněk. Nezoufejte,
když se vám to nezadaří a klidně nakrájejte jednu meruňku na kousky a ty vmíchejte do pyré.
Želatinu namočíme a než se rozmočí, vyšleháme meruňkové pyré s citronovou šťávou a kůrou, 75g cukru,
vanilkovým cukrem, tvarohem a jogurtem.
Rozmočenou želatinu vymačkáme , rozpustíme a zamícháme do krému, který uložíme na chladné místo.
Vlhkou kuchyňskou utěrku posypeme zbylým cukrem. Na utěrku vyklopíme těsto a opatrně stáhneme papír a z
ještě teplého těsta vytvarujeme něco jako trubičku. Jako pomůcku můžete použít např. sklenici , váleček atd.
Necháme trochu vychladnout.
Smetanu vyšleháme do tuha. Potom ji smícháme s lehce ztuhlým meruňkovým krémem.
Do tvarohového krému zamícháme polovinu sekaných pistácií a naplníme připravený piškotový korpus.
Uložíme na 3 hodiny na chladné místo a necháme ztuhnout. Množství je na 15 kousků.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus