Řezy piškotové s bílou čokoládou

Použité suroviny:

100 g Jihočeského másla + na vymazání
150 g cukru moučka
6 vajec
100 g čokolády na vaření
220 g hrubé mouky
400 ml šlehačky
1 ztužovač šlehačky
300 g jahod
300 g bílé čokoládové polevy
50 g mléčné čokolády

Jak recept připravit:

Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do misky a rozehřejeme ve vodní lázni. V míse vyšleháme změklé
máslo, cukr a žloutky do bílé pěny. Přidáme rozpuštěnou zchladlou čokoládu a mícháme, dokud se těsto nespojí
a není hladké. Přisypeme prosátou mouku a zlehka zapracujeme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech
vyložený pečicím papírem, který jsme potřeli máslem, a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Vyjmeme z
trouby, stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku. Jahody
omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Potom těsto prokrojíme a spodní část potřeme polovinou šlehačky.
Poklademe plátky jahod, potřeme zbylou šlehačkou a přiklopíme druhou polovinou těsta. Povrch polijeme
čokoládovou polevou připravenou podle návodu a necháme v chladu ztuhnout. Nakrájíme na čtverce a podáváme
ozdobené hoblinkami čokolády.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus