Řezy piškotové
Použité suroviny:
5 vajec (žloutky a bílky)
175 g cukru krupice
3 lžíce horké vody
3 lžíce oleje
175 g polohrubé mouky
špetka soli do bílků
náplň : 240 g piškotů
250 ml horkého jihočeského mléka
200 g jihočeského másla
2 lžíce kakaa
100 g cukru
5 lžic rumu
zavařenina (např. rybíz)
poleva: 100 g čokolády na vaření
50 g másla nebo tuku
zdobení: kokos, strouhané ořechy apod.
Jak recept připravit:
Třeme žloutky, cukr, vodu a olej do zpěnění. Přidáme mouku a nakonec sníh z bílků.
Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem (vyložený pečícím papírem). Pečeme asi 20 minut při 160 st.
Náplň : Piškoty rozmočíme v horkém mléce. Rozmícháme, aby nezůstaly kousky. Necháme přiměřeně
vychladnout.
Máslo, cukr a kakao utřeme do hladka, opatrně přidáme rum.
Obě hmoty spojíme
Dohotovení : Piškot po vychladnutí potřeme zavařeninou a náplní. Polijeme čokoládovou polevou.
Ozdobíme kokosem nebo strouhanými oříšky nebo podle fantazie.
Po vychlazení krájíme na libovolné řezy.