Řez ovocný z tvarohem
Použité suroviny:
6 vajec
6 lžic moučkového cukru
6 lžic polohrubé mouky
2 lžíce oleje
půl sáčku kypřicího prášku
na náplň: 0,5 kg měkkého tvarohu + 1 kostka Hery + cukr moučka
na želé: 0,5 l šťávy z kompotu + 1,5 sáčku vanilkového pudinkového prášku + cukr + 1 velká konzerva
broskví
Jak recept připravit:
Žloutky s cukrem šleháme do pěny, až se její objem znásobí. Po kapkách přidáváme olej. Z bílků ušleháme
tuhý sníh. Do mouky vmícháme prášek do pečiva, po částech spolu se sněhem lehce vmícháme do žloutkové směsi,
nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě při 200°C, až povrch zrůžoví. Do mísy dáme
změklou Heru s cukrem a šlehačem rozmícháme na hladkou kaši. Pak po částech přidáváme tvaroh a vyšleháme
hladký krém. Dosladíme podle chuti. Na vychladlý piškot natřeme krém a poklademe kousky okapaného ovoce.
Šťávu z kompotu rozmícháme s pudinkem a cukrem a za stálého míchání vaříme, až zhoustne, pak necháme chvíli
vychladnout, nalijeme na ovoce na piškotu, nožem pěkně srovnáme a dáme na několik hodin do chladna ztuhnout.
Před podáváním nakrájíme na čtverce.