Rebarbora s kokosem
Použité suroviny:
na těsto: 75 g másla, 40 g cukru moučky, 150 g polohrubé mouky, 20 g strouhaného kokosu, na první náplň: 2 vejce, 65 g cukru, 100 g škrobové moučky, 3 lžíce jahodové, marmelády na druhou náplň: 750 g rebarbory, 2 lžíce citronové šťávy, 200 g cukru krupice, 8 plátků želatiny, 400 ml smetany
Jak recept připravit:
Máslo utřete s cukrem, přidejte mouku, kokos a vypracujte těsto. Namačkejte je do formy a pečte 10 minut při 200 °C. Mezitím ušlehejte vejce s cukrem a 2 lžícemi horké vody do pěny a přimíchejte škrobovou moučku. Formu vyndejte z trouby, korpus potřete marmeládou, na ni rozetřete vaječný krém a pečte dalších 12 minut. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na malé kousky, přidejte citronovou šťávu a cukr a vařte asi 10 minut. Želatinu namočte na 5 minut, pak vymačkejte vodu a rozpusťte ji v horké rebarborové kaši, rozmíchejte a nechte vychladnout. Ušlehanou smetanu zlehka vmíchejte do rebarborové hmoty. Jakmile začne tuhnout, rozetřete ji na korpus a nechte chladit 2 hodiny. Ozdobte šlehačkou a sekanými ořechy.