Povidlový chlebíček

Použité suroviny:

250 ml vody | 1 lžička soli | 2 lžíce sušeného mléka | 2 lžíce změklého másla (rozpuštěného) | 1/2
kelímku povidel (ten větší kelímek) | 375 g hladké mouky | 1 sáček sušeného droždí | 1 hrnek pokrájených
sušených švestek

Jak recept připravit:

Všechny suroviny mimo švestek dáme v uvedeném pořadí do pečící nádoby.
Zapneme základní program a když se nám to bude zdát moc řídké (záleží na konzistenci povidel), tak ještě
přisypeme mouku a po zaznění zvukového signálu přidáme švestky.
Po ukončení chlebíček vyklopíme na drátěnou podložku a necháme vychladnout.
Dá se jíst jen tak, nebo mazat jako vánočka. Je fakt dobrý.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus