Povidlové buchty
Ingredience:
500 g polohrubé mouky
1 kostka čerstvého droždí
50 g cukru
250 ml vlažného mléka
1 lžička mleté skořice
125 g měkkého másla
2 vajíčka
švestková povidla na naplnění
špetka soli
Postup přípravy:
1. Mouku, rozdrobené kvasnice, cukr, mléko, skořici, sůl, máslo a vajíčka zpracujeme na hladké těsto. Přikryjeme a necháme vykynout v troubě při teplotě 35 ˚ C asi 20-30 minut.
2. Těsto vyválíme a rozdělíme na jednotlivé díly , které naplníme povidly, dobře uzavřeme a klademe do tukem vymazané formy.
3. Necháme ještě jednou krátce kynout a pečeme v troubě při teplotě 160-180 ˚ C na druhé úrovni odspodu, dokud buchty nejsou zlatavé asi 35-45 minut.