Povidlo perníková bábovka
Použité suroviny:
1 hrnek je 300 ml
1 balíček prášek do perníku
3/4 - 1 hrnku mléko
2 hrnky hladká mouka
1 špetka soli
1/2 hrnku medu
2 ks vejce
1/2 hrnku cukr krupice
2 lžíce švestková povidla
1 lžíce kakao
3/4 hrnku ořechy + kandované ovoce
3 lžíce másla
Jak recept připravit:
V míse ušleháme vejce s vychladlým rozpuštěným máslem a cukrem do světlé pěny.
Přidáme tekutý med, povidla, mléko i kakao a vše spolu důkladně promícháme.
Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do perníku a solí.
Na závěr zapracujeme do těsta nadrobno nasekané ořechy a kandované ovoce.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 - 60
minut na 180 °C.
Upečenou perníkovou bábovku s povidly necháme chvíli stát ve formě, pak ji opatrně vyklopíme a necháme
vychladnout.