Pomerančový nepečený dortík
Použité suroviny:
500 ml smetany | 2 sáčky ztužovače šlehačky | 3 lžíce moučkového cukru | 200 g sýra ricotta (lučiny) | 2
pomeranče | 100 ml vody | 2 lžíce mleté želatiny | 150 ml pomerančové šťávy, červený punč nebo červenou šťávu
| 1 balíček dětské piškoty
Jak recept připravit:
Vyšlehejte smetanu se ztužovačem a moučkovým cukrem, vešlehejte sýr. Oloupejte pomeranče a rozmixujte je.
Ve vodě nechte nabobtnat želatinu, potom k ní přidejte pomerančovou šťávu a ve vodní lázni ji rozpusťte. Do
želatiny vešlehejte rozmixované pomeranče a smetanovou hmotu.
Na dno chlebíčkové formy vyložené potravinářskou fólií rozložte v červeném punči nebo šťávě namočené
piškoty a potřete je smetanovo-pomerančovou hmotou. Vrstvení opakujte. Nechte ztuhnout. Po vyklopení moučníku
povrch ozdobte.