Piškotový dort s pařížskou smetanou
Použité suroviny:
Korpus: 8 vajec
240 g polohrubé mouky
240 g cukru
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
Krém: 6 šlehaček
2 lžíce cukru
5 ledových kaštanů
1 lžíce kakaa
50 g másla
Jak recept připravit:
Korpus: ušleháme bílky, přidáme cukr, žloutky a poté mouku, prášek do pečiva a kakao. Dáme péci do
dortové formy při 180 °C asi 45 minut.
Krém: 1 den předem si svaříme šlehačky s cukrem, kakaem, kaštany - necháme asi 5 minut povařit a poté
přidáme máslo, mícháme až nám smetana schladne a dáme do lednice - nejlépe přes noc. Druhý den svařené
šlehačky vyšleháme na hustý krém, korpus 2x rozřízneme, naplníme a různě nazdobíme. Já mám na vršku dortu
nastrouhané 1 ledové kaštany. Dort je to jednoduchý a krásně lehký.