Ovečky s huňatým kožíškem
Použité suroviny:
na 9 kusů:
125 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
100 g másla
1 vejce
1/2 lžičky skořice
KOŽÍŠEK-BÍLKOVÝ SNÍH:
2 bílky
250 g moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
NA ZDOBENÍ:
18 ks celých mandlí
20 g čokoládové polevy
Jak recept připravit:
Mouku prosijeme s cukrem na vál,přidáme pokrájené máslo,vejce,skořici a vše propracujeme. Necháme 30
minut odležet v ledničce a pak rozválíme na plát silný asi 5 mm.
Z těsta vykrájíme 9 koleček o průměru 8 cm(tělíčka) a 9 koleček o průměru 3 cm(hlavičky). Rozložíme je na
plech vyložený peč.papírem. Do malých koleček vmáčkneme po stranách 2 mandle jako ouška.
Pečeme asi 20 minut při 180°C. Po upečení necháme na plechu vychladnout.
Bílky vyšleháme s cukrem a citron.šťávou na pevný sníh a naplníme do cukrář.sáčku.
Nejdříve přilepíme trochou polevy na horní okraj hlavičku. Pak nastříkáme tělíčko(malinké pusinky)
V troubě rozehřáté na 100°C potom sušíme ovečky asi 60 minut. Po vysušení je necháme vychladnout na
kovové mřížce. Dozdobíme čokoládou.