Oříškovo povidlová bábovka

Použité suroviny:

4 vejce | 2 vrchovaté lžíce povidel | 150 g Hery | 100 g cukru krupice | 160 g polohrubé mouky | 1
vanilkový cukr | ½ prášku do pečiva | 1 hrst nasekaných vlašských ořechů

Jak recept připravit:

Žloutky, cukr, tuk, povidla a vanilkový cukr šleháme, až vznikne hladký a hustý krém. Do něj přidáme tuhý
sníh z bílků a mouku s rozmíchaným práškem do pečiva. Nakonec přisypeme ořechy a promícháme. Formu na bábovku
vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto do ní rovnoměrně rozložíme (více nahrneme k vnějšímu okraji
bábovky). Bábovku vložíme do trouby rozehřáté na 190 stupňů C a pečeme asi půl hodiny. Jakmile se začíná
mírně oddělovat od okrajů formy, odzkoušíme špejlí, zda je propečená i uvnitř. Po vyjmutí z trouby ji necháme
asi deset minut stát ve formě a teprve poté ji vyklopíme – nejlépe na mřížku nebo síťku, aby rovnoměrně
vychladla i zespodu. Před podáváním ji pocukrujeme, případně polijeme bílou polevou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus