Oříškoví dort s mašličkou

Použité suroviny:

1.Ořechové těsto:
2.5 vajec
3.300 g cukr krupice
4.10 lžic horké vody
5.225 g polohrubé mouky
6.75 g mlrtých ořechů
7.Citrónový krém:
8.0, 5 l mléka
9.3 lžíce hladké mouky
10.2 lžíce kukuřičného škrobu
11.150 g cukru krupice + 1 vanilkový cukr
12.350 g Jihočeského másla
13.šťáva z půlky citrónu
14.Na zdobení:
15.White Icing (www.cukrarskepotreby.cz)
16.bílá čokoláda - 200 g
17.2 lžičky Jihočeského másla
18.tranfer folie s puntíky (www.cukrarskepotreby.cz)
19.gelobé barvy - růžová, modrá

Jak recept připravit:


1.Nejdříve si vyrobíme čokoládové mašle. Rozpustíme bílou čokoládu s Jihočeským máslem.
Vlahou čokoládu namažeme na proužky transfer folie, stočíme do požadovaného tvaru, necháme v ledničce
ztuhnout. Po důkladném ztuhnutí folii sloupneme a máme připraveny částí mašlí na zdobení hotového dortu.
Necháme je v ledničce.
2.Ořechové těsto:
3.Šleháme žloutky s cukrem a horkou vodou do husté pěny, pak přidáme směs mouky a ořechů se sněhem
ušlehaným z bílků. Nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy, vložíme do studené!!! trouby, nastavíme
teplotu 150 stupňů a pečeme hodinu. Po hodině pečení zkusíme test špejlí.
4.Citrónový krém:
5.Z mléka, mouky a škrobu uvaříme kaši, kterou nacháme za občasného míchání vystydnout.
6.Jihočeského máslo utřeme s cukrem, přidáváme kaši a stále šleháme. Nakonec přidáme šťávu z citrónu.
7.Dokončení a ozdoba dortu:
8.Vychladlý dort 2x překrojíme, potřeme citrónovým krémem, složíme, zatížíme, aspoň na hodinu (nejlépe do
druhého dne) necháme v ledničce ztuhnout.
9.Naplněný ztuhlý dort potáhneme rozváleným White Icingem a doprostřed poklademe čokoládové proužky do
tvaru mašle. Přilepíme rozpuštěnou bílou čokoládou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus