Odpalované hromádky
Použité suroviny:
ODPALOVANÉ TĚSTO
240 ml vody
135 g hladké mouky
90 g Jihočeského másla
3 vejce
trochu soli
NÁPLŇ
4 ks vanilkového Lipánka
POLEVA
180 g moučkového cukru
3 lžíce vody
1 lžíce rumu
Jak recept připravit:
Do hrnce nalijte vodu, osolte, přidejte máslo a přiveďte k varu. Zmírněte teplotu a za stálého míchání
vsypte mouku. Míchejte tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Odstavte ze sporáku a nechte
zchladnout.
Pak přidejte jedno po druhém vejce a vždy důkladně propracujte. Můžete ručně nebo elektrickým šlehačem.
Pak na plech vyložený pečicím papírem udělejte čajovou lžičkou hromádky.
Pečte na 200 °C pět minut. Pak ztlumte na 170 °C a pečte ještě 15 minut. V průběhu pečení troubu
neotevírejte. Hromádky by nemusely vyběhnout.
Upečené vyndejte z trouby a ihned podélně rozkrojte. Po vychladnutí hromádky naplňte krémem a potřete
polevou, kterou si připravíte utřením moučkového cukru, vody a rumu do hladké konzistence.
Z uvedeného množství surovin připravíte cca 40 kousků.