Nekynuté koláčky

Použité suroviny:

500 g hl. mouky
250 g jihočeského másla
2 vejce
špetka soli
40 g droždí
krupicový cukr
trochu mléka na zadělání kvásku
1 prášek do pečiva
vejce na potření
náplň: maková, tvarohová, povidlová, jakou má kdo rád + rozinky nebo sekané mandle na ozdobení

Jak recept připravit:

Z droždí, trochu cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka zaděláme kvásek. Prosátou hladkou mouku
smícháme s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, vejce, špetku soli a vykynutý kvásek a vypracujeme těsto.
Nenecháme kynout!!! Vyválíme plát, vykrájíme kolečka podle požadované velikosti a přeneseme na plech s
pečícím papírem. Dnem menší skleničky vytlačíme kraje, potřeme rozšlehaným vejcem a dáváme náplň dle libosti.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus