Napoléonovy kloboučky
Použité suroviny:
120 g Jihočeského másla
2 vejce
250 g hladké mouky
lžička kypřícího prášku do pečiva
trochu Jihočeského mléka
Náplň
80 g strouhaných lískových oříšků
80 g moučkového cukru
1 vanilkový lusk
1 bílek
Jak recept připravit:
Máslo nechte změknout, dejte do mísy a utřete jej do pěny. Přidejte jedno vejce, prosátou mouku, kypřící
prášek do pečiva, podle potřeby přidejte mléko a vypracujte hladké těsto. Dejte do lednice odpočinout.
Mezitím si spojením surovin na náplň připravte v misce náplň.
Pak na pomoučeném vále z těsta vyválejte plát silný 5 milimetrů a vykrajujte z něj kolečka.
Do středu každého dejte trochu náplně a těsto ze tří stran spojte do tvaru kloboučku. Přendejte na plech
vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 15 minut.
Když kloboučky nepotřete vejcem, můžete je po upečení ještě teplé obalit v moučkovém cukru se zrníčky z
vanilkového lusku.