Muffiny s nugátovou čokoladou
Ingredience na 4 porce:
200 ml mléka
50 ml vanilkového acidofilního mléka
3 PL instantní kávy
2 PL moučkového cukru
75 g nugátové čokolády
2 vejce
špetka soli
100 g másla
200 g hladké mouky
50 g pšeničné krupice
2 lžičky prášku do pečiva
máslo na vymazání
moučkový cukr na posypání
Postup:
Mléko smícháme s acidofilním mlékem, přidáme kávu. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, pak přidáme mléčnou směs s kávou.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a krupicí, na dvakrát ho vmícháme do žloutkově-mléčné směsi. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a vetřeme jej do těsta. Na závěr přidáme nasekanou nugátovou čokoládu.
Mafinový plech nebo formičky případně košíčky vhodné na pečení jemně vymažeme máslem, naplníme do 3/4 av troubě vyhřáté na 200 ° C pečeme asi 20 až 25 minut.
Upečené mafiny uvolníme z formy (z košíčků jejich nevybíráme) a posypeme moučkovým cukrem.
Čas přípravy: 50 minut