Moučník s broskvemi a ostružinami

Použité suroviny:

NA KORPUS
250g hladké mouky
75g moučkového cukru
1 vejce
sůl
175g másla
špetku citronové kůry
tuk a hrubou mouku do formy
moučkový cukr na posypání
NA NÁPLŇ
1 1/2 sáčku vanilkového pudinku v prášku
500ml mléka
50g pískového cukru
300g broskví
1 hrst ostružin

Jak recept připravit:

Z mouky, cukru, vejce, másla, špetky soli a citronové kůry vypracujeme těsto.
Těsto rozválíme a vyložíme jím formu a pečeme při 200 stupních dozlatova a necháme vychladnout.
Pudink rozmícháme s troškou mléka, zbylé mléko osladíme a přivedeme k varu.
Do mléka vmícháme pudinkovou zálivku a za stálého míchání uvaříme krém.
Krém necháme zchladnout a rozetřeme jej na korpus.
Dort ozdobíme půlkami broskví a celými ostružinami a v chladu necháme ztuhnout. Před podáváním
pocukrujeme.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus