Moučník obliž prst

Použité suroviny:

4 žloutky
20 dkg ml. cukru
10 lžic vody
20 dkg hrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 lžici kakaa
4 bílky
Krém:
5 žloutků
1/2 l mléka
4 lžíce hl. mouky
1 vanilkový cukr
20 dkg cukru
1 máslo
Sníh:
20 dkg cukru
5 bílků

Jak recept připravit:

4 žloutky a 20 dkg ml. cukru utřeme do pěny.
Střídavě přidáváme vodu, hrubou mouku s práškem do pečiva, kakao a nakonec přidáme sníh ze 4 bílků.
Vylijeme na vymaštěný plech, vysypaný moukou a upečeme.
Připravíme si krém. 5 žloutků, mléko, hl. mouku a vanilkový cukr vaříme nad parou.
Ušleháme 20 dkg cukru a 1 máslo a přidáme vychladlou směs (vařenou nad parou). Natřeme na vychladlý
korpus.
Připravíme si sníh z 20 dkg cukru a 5 bílků, který šleháme nad parou až do tuha. Poté natřeme na krém a
posypeme grankem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus