Mangový nepečený dort
Použité suroviny:
Na dort:
1 smetana ke šlehání, 400 ml zakysané smetany, 1ztužovač, 2 vanilkové cukry, 3 PL moučkového cukru, 2 PL
citrónové šťávy, 1 kompot manga (okapané ovoce), piškoty.
Na povrch dortu:
šťáva z kompotu dolitá do 350 ml vodou, 1 vanilkový pudink, 2-3 PL cukru, 2 PL citrónové šťávy.
Jak recept připravit:
Dortovou formu vyložíme fólií, dno a boky poklademe piškoty. Ušleháme smetanu s cukrem, smícháme opatrně
se zakysanou smetou a metličkou vmícháme do 1ztužovače připraveného podle návodu. Na piškoty nalijeme
polovinu hmoty, poklademe okapaným ovocem, popř. piškoty, a zalijeme druhou polovinou (trochu hmoty si můžeme
nechat na zdobení dortu cukrářským sáčkem - dobře drží tvar). Šťávu z kompotu podle potřeby přisladíme a
uvaříme v ní pudink. Po částečném zchladnutí nalijeme na dort. Zdobíme podle fantazie. Je to velice rychlé, i
se zdobením hotové za necelou hodinku. Necháme ztuhnout v lednici alespoň 3-4 hodiny.