Lahodný zapomenutý pudink

SUROVINY:
6 bílků
½ lžičky soli
250 g krystalového cukru, plus 2 lžičky
½ lžičky vinného kamene
1 lžička vanilkového extraktu
máslo na vymazání
250 ml smetany ke šlehání
4 marakuji
175 g ostružin
175 g jahod, rozštvrtených

POSTUP:
1. Troubu předehřejeme na 220 ° C, plynový stupeň 7.
2. Ve velké míse vyšleháme bílky se solí dotuha.
3. Postupně přidáváme 250 g cukru, pak vinný kámen i vanilkový extrakt a šleháme, dokud není sníh pevný a lesklý.
4. Mělký plech vymažeme máslem a rovnoměrně něj rozetřeme sněhovou hmotu.
5. Vložíme do trouby, zavřeme a ihned vypneme. Necháme v troubě přes noc bez otevření dvířek na troubě, dokonce na to ani nepomyslel.
6. Před podáváním přendáme na velkou tác.
7. Ušleháme šlehačku a natřeme na sněhové těsto.
8. Z marakuji vyjmeme dužinu a dáme ji na šlehačku. Posypeme ostružinami. Rozčtvrcené
jahody promícháme s 2 lžičkami cukru a také jejich poklademe na koláč.
9. Pokrájíme, já zvyknu koláč krájet na 12 částí, 3 řezy kolmo a 2 vodorovně.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus