Kynuté povidlové buchty
Použité suroviny:
600 g polohrubé mouky | 3 dl mléka | 3 žloutky | 1 vejce | 50 g práškového cukru | 120 g másla | kůra z 1
citrónu | sůl | Kvásek: | 3/4 dl mléka | 20 g práškového cukru | 40 g polohrubé mouky | 25 g droždí |
Nádivka: | 300 g povidel
Jak recept připravit:
Z mléka, cukru, mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do mísy připravíme mouku, přilijeme kvásek, v
mléce rozmícháme žloutky a celé vejce, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, strouhanou citrónovou kůru, sůl,
vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout. Potom těsto rozválíme na pomoučeném vále a rozkrájíme na
obdélníčky, které potřeme povidly a svineme. Plech potřeme sádlem, uložíme na něj buchty a každou buchtu
potřeme máslem, aby se neslepily. Necháme je na plechu kynout a potom je upečeme. Upečené buchty vyklopíme,
vychladlé uložíme na mísu a posypeme práškovým cukrem.