Koblížky po kterých nepřiberete
Suroviny:
¼ vody
2 lžíce cukru
30g droždí
600 - 700 g hladké mouky
30 g rozpuštěné Hery
2 žloutky
2 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička strouhané citronové kůry
Špetka soli
Olej na smažení
Džem
Cukr na posypání
Postup:
Z teplé vody , cukru a droždí uděláme kvásek a po nakynutí přidáme ostatní suroviny. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Potom těsto rozdělíme asi na 20 kousků, každý zakulatíme, uděláme v něm pořádně hlubokou jamku a koblihy necháme vykynout. Na pánvi rozpálíme větší množství oleje (aby šišky plavaly) a před vložením jamku prstem obnovíme. Koblihy smažíme nejprve jamkou dolů přikryté 1-2 minuty, pak je obrátíme a dosmažíme odkryté. Do jamek upečených šišek dáme povidla a pocukrujeme