Jahodovo punčové řezy
Použité suroviny:
3 vejce, 220 g cukru, 115 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli,
6 lžic rumu, 80 g sekaných opražených mandlí, 300 ml jahodového pyré,
Poleva: 1 čokoláda na vaření 2 lžíce másla
Jak recept připravit:
Z poloviny cukru, tří vajec, mouky, soli a prášku do pečiva ušleháme těsto, které rozetřeme na plechy
vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a upečeme v troubě asi při
200 stupních C.
Vychladlý plát rozdělíme na dvě části. Jednu část rozdrobíme a smícháme s jahodovým pyré, mandlemi a
rumem a s druhou polovinou cukru. Touto směsí potřeme druhý plát těsta a uhladíme. Povrch polijeme
čokoládovou polevou.
Poznámka:
Jahodové pyré si připravíme rozmixováním jahod (čerstvých či rozmražených