Italská bábovka

Použité suroviny:

50g kvasnic
4 lžíce vlažné vody
600g polohrubé mouky
150g cukru
špetka soli
5 vajec, pokojové teploty
200g chladného másla, na kostky nakrájeného
kůra z vosku zbaveného citronu
250g kandovaného ovoce a citronové kůry, na kostičky nakrájené
150g hrozinek
1 lžíce slunečnicového oleje

Jak recept připravit:

Smíchat kvasnice a vlažnou vodou a trochou mouky. Přikrýt a nechat vzejít po 30min.
Dohromady smíchat mouku, cukr, sůl a udělat doprostřed jimku. Rozbít vejce, nalít je do jimky společně s
kvasnicema. Vypracovat v hladké těsto. Přidávat máslo po kouscích, citronovou kůru, kandované ovoce a
hrozinky a dobře vypracovat v těsto.
Vyválet těsto v kouli, přikrýt a nechat na teplém místě nakynout po 8hodin. Potom vyválet těsto v dlouhý
válec a vložit ho do dobře vymazané formy na Šarlotku. Přikrýt a nechat znovu nakynout po 2hodiny.
Předehřát troubu na 220°C, pomocí ostrého nože udělat kříž nahoře a péct v troubě asi 50min.
Ihned vyjmout z formy a položit na mřížku. Nechat vychladit a stát po 12 hodin, před krájením.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus