Irský likér v Tiramisu

SUROVINY:
350 ml kávy, připravené z 350 ml vody a 9 lžiček instantní kávy, vychlazené
250 ml likéru Baileys
2 balení (po 200 g) dlouhých piškotů
2 vejce
75 g krystalového cukru
500 g mascarpone
2 ½ lžičky kakaa

POSTUP:
1. V mělké misce smícháme kávu se 175 ml likéru.
2. Piškoty namočíme do tekutiny a necháme nasáknout z obou stran, aby byly vlhké, ale ne
rozmočené. Poklademe je na dno čtvercové skleněné mísy.
3. Oddělíme žloutky, jeden bílek odložíme. Žloutky vyšleháme s cukrem na nažloutlý hustý krém, přidáme zbylých 75 ml likéru a mascarpone, a vytvoříme nadýchaný krém.
4. Jeden bílek ušleháme na tuhý sníh a vmícháme ho do krému. Polovinu krému naložíme
na vrstvu piškotů.
5. Poklademe další vrstvu namočených piškotů a navrch dáme zbytek krému.
6. Mísu zakryjeme fólií a na noc odložíme do chladničky. Tiramisu před podáváním posypeme přes sítko kakaovým práškem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus