Hruškový perník
Použité suroviny:
80g hrušek
šťávu ze 2 citronů
250g hladké mouky
100g kukuřičného škrobu
1 lžičku prášku do pečiva
špetku soli
250g másla
150g krupicového cukru
4 vejce
1 lžičku skořice
1 lžičku perníkového koření
20g kakaového prášku
Jak recept připravit:
hrušky oloupeme a odstraníme jádřince a nakrájíme na proužky, pokapeme je šťávou.
hladkou mouku smícháme se škrobem, práškem do pečiva, solí. Tuk vyšleháme s cukrem do pěny, zapracujeme
vejce a nakonec sypkou směs.
Těsto rozdělíme na dvě části, jednu ochutíme skořicí a druhou perníkovým práškem a kakaem.
Těsta dáme do sáčku a nastříkáme je v pruzích na plech, navrch rozložíme hrušky a pečeme při 170 stupních
45 minut.