Dřeň z ovoce
Použité suroviny:
100 g cukr, 1 ks limetka, 2 ks mango, 1/2 ks celá skořice, 1/2 ks vanilkový lusk, lístky meduňky
Jak recept připravit:
Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyjmeme dřeň. Do 150 ml vody vložíme lusk i dužinu, skořici, cukr a
přivedeme k varu. Odstavíme, necháme vychladnout a přecedíme. Manga omyjeme a ostrým nožem odkrojíme několik
dílků na ozdobu. Zbylé oloupeme a vypeckujeme. Odvážíme 250 g dužiny, dáme ji do misky, zalijeme limetkovou
šťávou a vidličkou rozmačkáme. Postupně přiléváme cukrový sirup, až vznikne hladká hmota. Mangové pyré dáme
do kovové misky, vložíme do mrazáku a necháme 4 hodiny mrazit. Během této doby každých 30 minut směs
promícháme, aby tuhla rovnoměrně. Hotový sorbet vyndáme z mrazáku a necháme chvilku povolit. Naplníme jím
zdobící sáček a ozdobnou trubičkou nastříkáme do předem vychlazených pohárů. Lahodný sorbet z manga ozdobíme
dílky manga a lístky meduňky a servírujeme.