Dort zastudena nejen pro děti
Použité suroviny:
2 sáčky dětských piškotů
100g jahodového džemu
250g jahod
200g kompotovaných broskví
3 sáčky vanilkového pudinkového sáčku
1l mléka
150g krupicového cukru
máta na ozdobení
Jak recept připravit:
Polovinu piškotů slepíme jahodovým džemem po dvou k sobě. Do dortové formy na dno naskládáme vrstvu
neslepených piškotů.
Jahody opláchneme. Kompotované broskve necháme okapat. Obojí nakrájíme na kousky. Část ovoce si ponecháme
na ozdobení.
Pudinkový prášek rozmícháme v malém množství studeného mléka. Zbylé mléko zahřejeme a přidáme do něj
pudinkovou směs spolu s krupicovým cukrem a za stálého míchání přivedeme do varu.
Když pudink začne houstnout, odstavíme ho a necháme zchladnout.
Na piškoty ve formě střídavě vrstvíme pudink, jahody, slepené piškoty a broskve. Zakončíme neslepenými
piškoty a pudinkem.
Dort uložíme do ledničky. Necháme ho druhého dne ztuhnout. Pak ho dozdobíme zbylým ovocem a mátou.