Dort z piškotů a ananasu
Použité suroviny:
1/2 balíčku piškotů,
1/2 balíčku kakaových piškotů,
1 vanilkový pudink,
1/2 litru mléka,
2 kelímky zakysané smetany,
1 menší plechovka ananasu,
1 kelímek smetany ke šlehání,
4 lžíce cukru moučky,
1 vanilkový cukr, trochu rumu,
1 sáček světlé želatiny,
ovoce na ozdobu.
Jak recept připravit:
V 1/2 l mléka, do kterého přidáme 2 polévkové lžíce cukru a 1/2 balíčku vanilkového cukru, uvaříme
vanilkový pudink. Po vychladnutí do něj opatrně vmícháme rum podle chuti. Vychlazený pudink vyšleháme
mixerem. V další nádobě vyšleháme šlehačku a jemně do ní vmícháme 2 lžíce cukru moučky, 1/2 balíčku
vanilkového cukru a zakysanou smetanu z obou kelímků. Pro lepší zatuhnutí přidáme do smetanového krému
želatinu připravenou podle návodu na obalu. Do formy o obsahu asi 1 litr nalijeme polovinu vychlazeného
pudinku, na který naskládáme střídavě vedle sebe žluté a kakaové piškoty. Piškoty zalijeme polovinou
smetanové hmoty, na kterou poklademe kousky ananasu. Opět zalijeme smetanovou hmotou a na ni opět naskládáme
piškoty. Piškoty překryjeme zbylou polovinou pudinku. Formu zakryjeme alobalem a necháme půl dne v chladničce
tuhnout. Po vychlazení dezert vyklopíme a ozdobíme ovocem (kiwi, maliny, hroznové víno, jablko, broskev,
pomeranč, mandarinky, banán nebo jiné podle chuti).