Dort z ovocem
Použité suroviny:
1 mramorovaný dortový korpus dle mého receptu \"Nejlepší dortový korpus\"
2 plnotučné tvarohy
1 zakysaná smetana
1 ztužovač za studena od Dr. Öetkera
15 dkg moučkového cukru
1 smetana ke šlehání
1 čokoláda na vaření
trubičky a ovoce na ozdobu
Jak recept připravit:
Korpus dvakrát rozřízneme. Jedno patro potřeme pařížskou šlehačkou (tu připravíme tak, že den předem si
svaříme smetanu s čokoládou, vychladíme a druhý den vyšleháme, dle chuti dosladíme) a další patro potřeme 3/4
tvarohového krému. Ten připravíme tak, že smícháme tvarohy se zakysanou smetanou a cukrem, podle návodu
vmícháme ztužovaž za studena. Zbylou 1/4 krému obmažeme celý povrch dortu. Na okraje připevníme trubičky,
převážeme stužkou. Ozdobíme dle fantazie libovolným ovocem.