Dort pro princeznu
Použité suroviny:
korpus
1/4 l mléka,
2 lžíce kakaa,
7 dkg Jihočeského másla
15 dkg cukru,
1 vejce,
25 dkg polohrubé mouky
1 PDP
krém:
1 ks Jihočeské máslo
2 ks vejce
4 lžíce cukru
1 ks vanilkový cukr
Jak recept připravit:
korpusu
Svaříme mléko s kakaem a do horkého přidáme máslo a cukr. Do vychladlého krému zašleháme vejce a mouku s
práškem do pečiva.
Pečeme cca 25 min. na 180 °C.
Je nadýchaný a vláčný.
Postup krému
Postup:
2 celá vejce, 4 lžíce moučkového cukru a vanilkový cukr šleháme v páře do husté pěny - až pěna na
okrajích hrnce zasychá (10 min). Dáme do chladna, po vychladnutí všleháme povolené Jihočeské máslo o pokojové
teplotě.Krém je výborný, není přeslazený a lze měnit jeho příchutě
Na princeznovský dort jsem použila dvojitou dávku - 1x upečený v bábovkové formě a 1x klasický kruhový
dort. Jednotlivé vrstvy jsou dobré promazat marmeládou, nejlépe meruňkovou.
Potahovou hmotu jsem použila s marschmelouw bombónů.