Dort ovocný z Jihočeské zakysané smetany

Použité suroviny:

250 ml Jihočeské lahodné smetany ke šlehání
3 Jihočeské zakysané smetany (600 g)
cukr moučka
1 velký balík dětských piškotů
hořká čokoláda
banány
jahody
broskve

Jak recept připravit:

Jihočeskou smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky ve větší nádobě.
Všechny zakysané smetany nalijeme do misky, podle chuti osladíme a zamícháme.
Ke šlahačce přidáme oslazené zakysané smetany a opatrně, ale důkladně zamícháme.
Dno dortové formy vyskládáme piškoty. Na ně navrstvíme krém ze smetan tak, aby byla navrchu všech piškotů
přibližně půlcentimetrová vrstvička krému.
Na krém poklademe nakrájené banány, jahody a broskve tak, aby byly po celém povrchu.
Na ovoce dáme další vrstvu piškotů a lehce celou dlaní upěchujeme.
Znovu navrstvíme na piškoty krém a ovoce a znovu piškoty.
Nakonec na piškoty dáme poslední vrstvu krému a na ní nastrouháme hořkou čokoládu.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus