Ďábelsky dobré řezy
Použité suroviny:
250 g polohrubé mouky | 100 g sójové mouky | 200 g pískového cukru | 1/2 l acidofilního mléka | 1 dl
oleje | 2 lžíce kakaa | 1 lžička jedlé sody | dle potřeby: vlažná voda | dle potřeby: tuk na vymazání plechu
| dle potřeby: hrubá mouka na vysypání plechu | dle chuti: zavařenina | dle chuti: ušlehaná smetana na
ozdobení
Jak recept připravit:
Mouku prosijeme, přidáme jedlou sodu a spolu s ostatními surovinami dobře promícháme. Těsto nalijeme na
tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, povrch uhladíme a ve vyhřáté troubě zvolna upečeme.
Ještě teplý moučník potřeme zavařeninou, po vychladnutí pokrájíme na kousky a ozdobíme kopečkem šlehačky.
Obměna:
Povrch moučníku můžeme přelít čokoládovou polevou a posypat nastrouhanými jádry ořechů nebo ozdobit
šlehačkou.