Burizónový dortík

Použité suroviny:

NA KORPUS A HRUDKY
100g burizonů
150g mléčné čokolády
olej a moučkový cukr do formy
NA NÁPLŇ
10g želatiny
150ml smetany ke šlehání
250g měkkého tvarohu
80g cukru
1 vanilkový cukr
NA DOHOTOVENÍ
1 kiwi
2 plátky ananasu

Jak recept připravit:

burizony vsypeme do misky a zalijeme je rozpuštěnou čokoládou a promícháme.
Menší kulatou formu vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem a na dno rozprostřeme část burizonové
směsi a necháme ztuhnout.
Ze zbylé burizonové směsi vytvarujeme hrudky a necháme je také ztuhnout.
Želatinu necháme nabobtnat ve 100ml vody, zahřejeme ji a necháme rozpustit. Měkký tvaroh osladíme a
vmícháme do něj dotuha vyšlehanou smetanu a pak želatinu.
Tvarohový krém nakonec rozetřeme na korpus ve formě. Necháme ztuhnout. Před podáváním dort dozdobíme
hrudkami z burizonů a ovocem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus