Buchta jako perník
Použité suroviny:
2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje, 1 1/2 hrnku cukru, 1 čokoládový pudink, 2 vejce, 1 prášek do perníku, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce kvalitního kakaa, 3 lžíce povidel, nebo marmelády, 1 lžička skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů, 1 čokoládová poleva
Jak recept připravit:
Vezmeme si 2 mísy. Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.
Těsto vlijeme na plech a pečeme zhruba 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme posypat ořechy nebo kdo chce, perník rozkrojit a natřít marmeládou.