Bublanina z třešní
Použité suroviny:
150 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
1 balení vanilkového cukru
1 prášek do pečiva
80 g másla
3 vejce
200 ml kefíru
1/2 kg třešní
Jak recept připravit:
V kastrolku rozehřejeme máslo. Přelijeme ho do větší mísy, přidáme moučkový a vanilkový cukr, vejce a
kefír. Vše rozšleháme pomocí ručního mixéru. Poté přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu
důkladně promícháme. Pekáček s vyšším okrajem vytřeme máslem a vyložíme papírem na pečení, tak aby papír
dobře přilnul ke dnu i k okrajům - usnadníme si tím vyndání bublaniny z pekáče. Připravené těsto vlijeme na
pekáč, rovnoměrně rozetřeme a poklademe třešněmi. Pokud nechceme, aby vám klesly na dno, vyplatí se je
předtím obalit v mouce. Troubu předehřejeme a pečeme zhruba dvacet minut. Hotovou bublaninu po vychladnutí
vyjmeme pomocí papíru ven a před podáváním ji nakrájíme na čtverečky, které ozdobíme vrstvičkou moučkového
cukru.