Bublanina piškotová s jablky
Použité suroviny:
4 vejce
80 g pískového cukru
citronová kůra
100 g polohrubé mouky
25 g másla Madeta
500 g sladších jablek
trochu tuku na vymazání
trochu hrubé mouky na vysypání pekáčku
Jak recept připravit:
Žloutky s polovinou dávky cukru a s trochou očištěné nastrouhané citrónové kůry utřeme do pěny. Z bílků
ušleháme tuhý sníh a zašleháme druhou polovinu cukru, spojíme s utřenými žloutky, zasypeme moukou, vařečkou
lehce promícháme a nakonec přimícháme rozpuštěné vlažné máslo.
Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, stejnoměrně rozetřeme a povrch poklademe oloupanými a
na menší kousky nakrájenými jablky. Pečeme ve středně horké troubě dorůžova.
Upečenou a prochladlou bublaninu nakrájíme na oblélníky či čtverce a pocukrujeme.